Nye Højbede i lærketræ

Nye Højbede i lærketræ

Nogle gange vender livet alting på hovedet. Det skete for mig da jeg den 25. marts pludselig fik en mail i min ind boks, at jeg var indstillet til fyring på mit nye arbejde. Gulvtæppet blev fuldstændig trukket væk under mig. Det havde jeg ikke lige set komme. Det var en psykisk ruchetur nedad trivselsstigen og det tager lidt tid at komme op igen. Jeg ved faktiske stadig ikke helt hvad der gik galt og tror heller ikke jeg nogensinde finder ud af det. Det tager tid at komme videre, hvilket også forklarer mit fravær her på bloggen. – Og jeg som har svoret, at jeg aldrig vil forklare, at jeg har et liv uden for bloggen… hmmm.

Nå men i stedet for at sætte mig ned og være ked af det der skete, valgte jeg at melde mig i regionens vikarbureau og tage vagter på forskellige afdelinger på Aalborg sygehus. Det gav mig troen på, at jeg nok skulle finde et andet job og at alting ikke var så skidt endda. Jeg kom rundt på en masse forskellige afdelinger og kunne fornemme stemningen og se hvor forskelligt man arbejder på sygehuset. Samtidig gav det mig også lidt mere fritid, da jeg selv kunne bestemme hvor mange vagter jeg ville tage. Og det gav mig muligheden for, endelig at få gjort alvor af at skiftet mine gamle højbede ud.

Før

Trykimpræneret træ eller ej

I en weekenden med op til 20 grades varme i vejret,  hentede vi lærkebrædder i jem og fix. Og fik skåret dem til og skruet dem sammen til de fineste højbede. Jeg har valgt ikke at bruge trykimprægneret træ, da det udelukkende er grøntsager til husholdningen jeg vil dyrke. Og jeg har læst, at tryk- imprægneringen kan optages i de grønsager vi dyrker  samt, at det er mere miljøvenligt at anvende træ med naturlig imprægnering. 

https://www.bolius.dk/trykimpraegneret-trae-godt-og-skidt-17626/Jordforbedring

Det tog mig lige lidt at få fyldt jord i, for vejret slog om og det blev frostgrader igen, så det hastede ikke. Jeg ville gerne have fyldt bedene med almindelig havejord men måtte nøjes med ti sække fra jem og fix, da jeg ikke kunne opdrive jord, som jeg kunne betale og selv hente.

Som jordforbedring bruger jeg komposteret hønsemøg hvilket man  skal være lidt varsom med at dosere da det kan være lidt stærkt. Se her for yderligere info. 
Man kan også bruge hestemøg eller champost som jordforbedring og man kan finde gode fif på haveselskabets side.

efter

2 Replies to “Nye Højbede i lærketræ”

  1. Ser rigtig godt ud med de nye højbede 👍 Glæder mig til at se når der snart gror masser af grønt deri 😊
    Mange har være ude for en fyring og ved hvor hårdt det er psykisk, men så dejligt at se du er kommer hurtig videre ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.