Haven

Haven

Min have er mit fristed.

Mange spørger mig hvordan jeg orker at holde min have. Men for mig er det ikke en pligt men en form for terapi. Jeg slapper af i hovedet når jeg går i mine egne tanker og roder med jord under neglene.

Jeg har ikke den perfekte have, tværtimod, men den er blevet til gennem årene med de ting jeg har haft, og med det overskud der har været. Det er en lille have som engang var fyldt med bambus og roser. egentlig kunne jeg godt have ønsket mig en kæmpe stor have med plads til en stor urtehave og et kæmpe drivhus. En overgang forsøgte jeg mig enda med også at have en lille kolonihave ved siden af, men det var svært at få familien med der ned når der ikke var strøm og pc’ens batterilevetid ikke var uendelig lang. Så jeg havde den kun et år og besluttede istedet at lave min villahave til den kolonihave jeg drømte om.

Jeg har aldrig haft en plan med hvordan min have skulle se ud. Den er blevt ændret i takt med at børnene rykkede indenfor og ideer og behov voksede. Sidste år øgede jeg fra et til to højbede. Jeg nedlagde et hindbærbed og flyttede en solbærbusk og vupti så havde jeg min egen Potager Garden.

På grund af den sparsomme plads jeg har til rådighed. Dyrker jeg det som jeg nyder mest at have til min rådighed. Det kan ændre sig lidt fra år til år.

 

Jeg holder høns i min villahave. Fortiden har jeg  12 høns. Det er lige i overkanten men da der kun er 2 der lægger æg så er det ikke for mange. Hønsene har jeg for hyggens skyld og for at bruge de rester jeg har fra køkkenhaven og selvfølgelig for æggenes skyld. Men det er ikke en overskuds forretning. Alligevel nyder jeg at have hønsene omkring mig.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.