Drivhusdrømmen blev til virkelighed.

Drivhusdrømmen blev til virkelighed.

Set i bakspejlet har vi nok købt en lidt for lille grund, når man som jeg, er vild med at dyrke sine egne grønsager. Men det var nok ikke havearbejde der stod øverst på ønskelisten, da vi kiggede efter hus med to små børn.

Da vi flyttede ind var der en lille fin anlagt have med rosenbede, 15 bambusbuske og  20 af de samme alundrod stauder. Ud til vejen var der et vildvoksende morads med et alt for uplejet bunddække og gamle fyrretræer. Det tog os et par måneder at fjerne alt bambussen og yderligere et par måneder at fjerne moradset ud mod vejen. Hårdt arbejde, der krævede en del kræfter og en spade eller to.

Haven blev i første omgang indrettet med et fint legehus og en sandkasse og senere kom der en stor trampolin, men samtidig indrettede jeg haven med et langt bed langs den hæk jeg havde plantet. Der var ikke en reel afskærmning over mod naboen,  så jeg satte en ligusterhæk og klunsede et gammelt plankeværk som vi satte op over mod naboen. Det var egentlig meningen at hegnet bare skulle stå der til hækken kom op, men hegnet står der faktisk stadig den dag i dag. Da legehuset blev fjernet var der pludselig lidt plads til et par højbede, og jeg forsøgte at få udnyttet de kvadratmeter jeg havde optimalt.  Men der var et lille hjørne af  haven, der ikke rigtig kunne bruges da der stod en gammel træstub og optog pladsen. Men en dag fik naboen leveret nogle belægningssten af en stor lastbil med kran, og jeg så mit snit til at spørge chaufføren, om han ikke lige kunne give træstubben et puf med kranen, for at se om den kunne flyttes. Det resulterede i at den gamle rod lagde sig ned og var lige til at køre væk på traileren.

Så voksede drømmen om et drivhus pludselig hurtigt. Der var lige akkurat plads til et lille drivhus. Jeg havde set på mange drivhuse på nettet og jeg havde opdaget, at de malede drivhuse ofte skallede af hvis de ikke var af en god kvalitet. Så jeg kiggede efter et gammelt almindelig aluminiums drivhus. Jeg fandt mit drivhus på gul&gratis og gav 500 kr. for det, mod selv at pille glassene ud. Min mor og jeg brugte en eftermiddag på at tager vinduerne ud.  Vi kørte det hjem på naboens store trailer, uden at skulle skille det ad.

Inden det skete havde jeg været på udkig efter nogle gule teglmursten og fandt også dem på Gul&gratis. En gammel staldbygning var blevet væltet og jeg måtte hente alle dem jeg ville. Så en kammerat og jeg hentede dem en eftermiddag i september.

   

Samtidig var jernbaneskinnerne ved politistationen blevet nedlagt og de gamle sveller lå i store stakke. Efter at have spurgt sjakbejsen om lov, kunne jeg tage dem jeg havde brug for.

Det lugtede godt nok pænt meget af tjære de første par sæsoner, men enten er det blevet en del af min drivhus lugt eller også er den forsvundet. Jeg tænker i hvert fald ikke længere over lugten. Jeg er super glad for mit lille drivhus som kostede mig under 1000 kr. Incl automatiske vindue åbnere.

   

Jeg dyrker kun det, jeg ved jeg har succes med, da jeg ikke rigtig har plads til at eksperimentere. Tre slags tomater, to agurker og chili. Der udover sår jeg basilikum mynte og koriander i bunden af  kasserne. Jeg har plantet tomaterne i store murerbaljer og agurkerne i kapilærkasser. Jeg blander almindelige spagnum og min egen kompost og gøder løbende med almindelig drivhus gødning. Jeg har forsøgt med auberginer og pebre, men resultatet er for dårligt, til at jeg vil bruge pladsen på endnu et forsøg.

3 Replies to “Drivhusdrømmen blev til virkelighed.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *