Ny super food- havregrød med æblekompot og drys med lakridspulver.

Ny super food- havregrød med æblekompot og drys med lakridspulver.

Min morgenmad idag stod på havregrød og cafe latte, med min uundværlige sojamælk med vanilje. Det smagte helt fantastisk og i får lige opskriften her. Ikke mindst fordi jeg lige har se Madmagasinet, hvor de fremhæver de helt almindelige råvarer som havregryn, sagtens kan hamle op med superfood som chiafrø. Det er faktisk dejligt med de programmer, som fortæller os, at vi kan leve sundt uden at skulle betale en formue for råvarerne.

Æblekompotten/æblegrøden havde jeg lavet af æbler jeg havde fået af min mor sidst jeg var på besøg. Det blev til en stor grydefuld frisk og syrlig æblegrød, kogt med lidt vanilje og sukker. Så der blev både lavet friskbagt æblekage, som kom kollegaer tilgode. Og en portion krydrekagemuffins med æblekompot som jeg kom i fryseren.

Vi laver havregrød hver dag her i huset, da det er vores yngste drengs foretrukne morgenmad. Vi bruger 1 dl havregryn til 2 dl vand og en knivspids salt. Og så i mikroen i 3 minutter. Den kogte grød røres op med mælk, til den har en passende konsistens. I dette tilfælde brugte jeg sojamælk med vanilje.

Det bedste ved en skål havregrød er den kolde smørklat og den kom også i min portion idag. Det har bare en helt speciel effekt på grøden og kan ikke undværes. Æblegrøden kom jeg ved siden af smørret og tilsidst blev det drysset med rå lakridspulver. Det smagte dejligt og mættede fint indtil middag.

krydrekagemuffins.

4 dl. Æblepure

125 g smør

200 g sukker

korn af en vaniljestang

300 g. hvedemel

1 tsk. natron

1/4 tsk. salt

1 tsk. revet muskatnød

1/2 tsk. kanel

1/2 tsk. stødt nellike

1/2 dl. letmælk

100 g rosiner

75 g finthakket valnødder

pynt: flormelis

 

Pisk sukker og smør og vaniljekorn til en hvid creme. Bland de tørre ingredienser sammen og sigt den i smørblandingen. Vend æblepuren og mælk i og kom rosiner og nødder i dejen.

Faktisk er den her opskrift en æblekage til en springform men jeg bagte dem i muffinsforme og nedsatte bagetiden til 20 min. Bager man den i springform er bagetiden 45 min til en time. Tjek med en træpind om der hænger dej fast når man prikker den ned i midten af kagen. Hænger det ved pinden forlænges bagetiden.

Nå kagen er afkølet drysses med florsukker.

Bages ved 175˚

Velbekomme. 

2 Replies to “Ny super food- havregrød med æblekompot og drys med lakridspulver.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.