Spontan vennemiddag med sommerlaks på grillen.

Spontan vennemiddag med sommerlaks på grillen.

Forleden dag blev jeg ringet op af min svoger, som ikke bryder sig syndeligt om laks. Om jeg evt. var interesseret i en frisk lakseside. Det siger man da ikke nej til, og istedet for at komme dem i fryseren, mente min søde mand, at dem kunne jeg da bare lige tilberede på grillen, så inviterede han lige sin søster og et vennepar. Så vupti blev vi 8 til middag. og fisk er ikke det jeg er mest vant til at tilberede. Men jeg tog da udfordringen op.

Det blev til en lækker middag med hele to slags laks, to slags salater, tzaziki, citronbagte kartofler og flutes.
Jeg har faktisk aldrig tilberedt laks på grillen, så jeg googlede et par minutter og fandt en opskrift jeg kunne tage udgangspunkt i. Noget af det som jeg kunne læse i alle opskrifterne var at det var vigtigt at fisken ikke fik for lang tid på grillen. Så jeg lavede alt tilbehøret inden jeg lagde laksen på Grillen. Tryk her for opskrifterne. Grønsalat med mormordressing. Tzaziki, citronkartofler, græsksalat.

Grillet laks med friske krydderurter.

Den første side penslede jeg med smør på skindsiden, dryppede citron over og lagde friskeurter ovenpå sammen med salt og peber. Den skulle grilles 10 min til kødet slipper når du stikker en gaffel ned i fisken

Bøfferne var selvfølgelig til min svorger som ikke kan lide fisk. Og Drengene som foretrak bøf når der var noget at vælge imellem.

Den anden laskeside lavede jeg i en grillbakke og hældte en honning marinade over.

Grillede ligledes til kødet slap når jeg stak en gaffel i kødet 15-20 minutter.

 

Frokostsalat med honningmarineret laks

Gæsterne var vilde med den udgave. Sødmen fra honningen passede godt sammen med tilbehøret. Der var rigeligt med mad og det blev også til en dejlig frokost salat dagen efter, med avacado, dild, salat, tomat og forårsløg. dressingen var en hjemmerørt cremefraiche hvidløgsdressing.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.