Moules Frites med cremet sauce

Moules Frites med cremet sauce

Opråb til danskerne. Drop de grillbar menuer og gå efter en god madoplevelse.

Hvorfor lader vi danskere os til takke med grillbar menuer på de fleste spisesteder. I går ville min mand og jeg ud at bade, og vi besluttede os for at køre til Øster Hurup, hvor vandet er dejligt let tilgængelig. Efter det kolde gys… for det var skide koldt, besluttede jeg, at inviterite ham på Moules Frites på et af havnens fire spisesteder. Vi begav os først op til Havnens Fisk, et lille spisested, som jo var et oplagt sted at finde muslinger på menukortet. Her serverer de indbagte rejer, indbagte blæksprutteringe, fiskepinde, stjerneskud, fiskefrikadeller og fiskefileter med pommes frites. ca alt det der kan dyppes i frituren. Vi gik over vejen til restaurant Neptun, havets konge, for at konstatere, at de også kun serverede fiskefileter, burgere, nachos, fiskesandwich, pizza, grillkylling, suppleret med en bøf af okse og en mørbrad af svin. Videre til den næste, som slet ikke fik chancen, da det tydeligt var en reel grillbar. Lidt længere oppe af vejen med den fine udsigt fandt vi Resturant Vildmose. Menukortet lød her på stjerneskud, vildmose burger, unghanebryst, ribeye og en hel rødspætte.

Konklusionen på vores restaurant rundfart var, at restauranterne sælger det vi danskere vil have, og som åbenlyst er et letter modificeret menukort fra den lokale grillbar. Og så undre vi danskere os over at vores børn bliver mere og mere kræsne!

Lad os gøre oprør over de strømlignede menukort på restauranterne i det danske sommerland. Det behøver ikke altid være dyrere at spise bedre.
Vi endte med at køre indenom Meny på vejen hjem og handlede ind til muslinger med pomfritter for lige godt 200 kr. og så var det inklusiv vin og mad til 4 personer.

Moule Frites

Hovedret til 4 personer
4 gulerødder
3 stængler blegselleri
3 skalotte løg
3 fed hvidløg
2 kg muslinger
5 dl. hvidvin
2,5 dl fløde
en stor håndfuld bredbladet persille
2 forårsløg
en citron
1 pose pommes fritter

Tænd ovnen og lav pomfritterne.

Hak alle grønsager i fine tern. Svits dem i olivenolie i 3 min i en stor gryde.
Tilsæt hvidvin og lad det koge op. Tilsæt de rengjorte muslinger.

Man kan købe muslinger, som allerede er rengjorte fra leverandøren og som man bare skal skylles en enkelt gang og så direkte i gryden. Ellers skal de lige skrubbes med en stiv børste, i koldt, vand så man fjerner skæg og andre urenheder fra skallen.

Damp muslingerne i hvidvinen i 5 min. på mellem blus. dvs de skal ikke bulderkoge men bare lige holdes i kog. der er vigtigt ikke at koge dem for længe da de ellers bliver lidt hårde og gummiagtige.
Fjern muslingerne med en hulske og sorter de muslinger fra, som ikke har åbnet sig. Eller dem som kun lige har en lille sprække. og svære at trække op. De skal kasseres, da de ikke har været friske.

Kog væden lidt ind i ca. 5 min og tilsæt så piskefløde, persille og et par håndfulde friske forårsløg og kog yderligere et par min. Hvis du vil have saucen ekstra cremet så tilsæt 1 tsk marizena md top, rørt op i lidt koldt vand. Smag saucen til med saften fra en halv citron og lidt salt.

Muslingerne arrangeres i en dyb tallerken og der hældes en stor skefuld sauce over. Drys med lidt frisk persille, for syns skyld og top med en citronskive.

På en sidetallerken serveres pomfritter og hjemmelavet persille mayo

Hjemmelavet mayo der ikke kan gå galt.

1 æg
2 dl smagsneutral olie fx rapsolie.
1 tsk sennepspulver (holder et år, så få det nu bare købt)
2-3 tsk æbleeddike eller vineddike
1 drys groft salt

Slå ægget ud i stavblenderglasset, der følger med blenderen (Det er vigtigt det er et smalt højt glas)
Tilsæt alle ingredienserne og sæt stavblenderen i bunden af glasset og start blenderen.

Flyt ikke på stavblænderen før mayonaisen er tyk.

løft så stavblenderen op og ned til mayonaisen er jævn og tyk. Tilsæt herefter persille, og blend igen. Man kan også tilsætte hvidløg, estragon, løvstikke, chilli eller hvad ellers der passer dig.

Velbekomme.


One Reply to “Moules Frites med cremet sauce”

  1. Fandt lækre blåmuslinger på tilbud og forsøgte mig med Anjas opskrift som jeg varmt kan anbefale. Vi brugte en hvidvin “Vina Esmaralda” fra Spanien som er vores foretrukne hvidvin. Smagte fantastisk 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.