Forårsfornemmelser med salat og varmt røget laks.

Forårsfornemmelser med salat og varmt røget laks.

Vejret har vist sig fra sin bedre side de sidste par dage. Det betyder forårsfornemmelser og , at Netflix er sat på sat på standby. (ser for øjeblikket Suits, som er en helt fantastisk serie) og jeg er istedet trukket ud i haven. Det er virkelig en form for terapi, at kunne komme ud og nyde havearbejdet. Og idag bød vejret endda også på frokost med varmt røget laks på terrassen.

Vi har længe talt om at fælde vores gamle mirabelletræ i haven. Det var en stor beslutning, da det var utrolig smukt om foråret, når det stod i fuld flor. Til gengæld tog det lys og næring fra hækken og de andre buske nederst  haven. Så nu da beslutningen var taget skulle det væk. Det er som forventet, en helt ny oplevelse at være i haven, nu det er væk, men jeg håber, det med tiden bliver en god beslutning. Der er i hvertfald meget mere lys i den ellers mørke del af haven.

Jeg har ikke andre store projekter på haveprogrammet i år. Min udfordring bliver begrænsningens kunst, som jeg vist allerede har overtrådt, idet jeg handlede ind i det nye havecenter der lige er kommet til Skalborg. det hedder sig det skulle være billigt. Men billig og billig….man bliver grebet af stemningen!

Jeg købte ind til mine krukker på terrassen. Derudover købte jeg to chiliplanter og to agurkeplanter til drivhuset. Jeg har længe gået og overvejet hvad jeg ville satse på i urtehaven og drivhuset. Og jeg er nået frem til, at det bliver skoleagurker, tomater og chili. I køkkenhaven må jeg også vælge hvad det er, jeg sætter mest pris på at kunne hente ind fra haven. Så der er købt diverse salat frø, squash, bønner og ærter. Derudover har jeg købt tagetes frø. For at se om de kan hjælpe med, at der ikke kommer lus og spindemider i drivhuset i år. Det har jeg hørt skulle forbygge problemerne. Og så har jeg selvfølgelig også købt æretblomster og basilikum til at så i haven og drivhuset.

grillaften

Jeg har været helt utrolig heldig med vejret idag. Der er blevet sat blomster i potter og drivhuset mangler kun et par specielle tomatplanter, for at være plantet til. Så er det bare spændende om vi får lidt mere varme i år end sidste år. Temperaturen sneg sig op på 22 grader på terrassen idag, så årets første officelle grillaften blev den 20 April. Vi har selvfølgelig grillet før i år, men når man både griller og sidder ude og spiser, så er det en grillaften. Menuen stod på spareribs, salat og flutes. og en enkelt frankfurter. Så kan man vist godt sige grill sæsonen er skudt igang. Salaten var inspireret af en græsksalat men med et italiensk tvist af hjemmelavede hvidløgs brødcroutoner og icebergsalat.

Salat med varmt røget laks.

Frokosten blev også indtaget på terrassen idag. Jeg var så heldig at finde en varmrøget laks på tilbud i Bilka, så vi fik en lækker salat med pære, avocado, forårsløg lidt frisk persille og varmt røget laks? Vi blev enige om, at såden en salat snildt ville have kostet 90 kr på en cafe. Jeg tror den havde koste os rundt regnet en haltredes, for to vel og mærket. Dressingen var blandet af  olivenolie, æbleeddike, honning, salt og peber.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.