Kærkommen konflikt
-Så kom man lige i avisen.
-Peberfaseret kålruller.
Jeg havde nogle hårde aftenvagter sidste uge. Og som så ofte før gik jeg hjem med en følelse af frustration og afmagt. Jeg plejer som regel altid at sætte mig ned og se efter andet arbejde, når jeg kommer hjem fra de vagter. Men i tirsdags satte jeg mig ned og skrev istedet et læserbrev.
Og vupti så kom jeg i avisen.
Du kan læse indlægget her : Kærkommen konflikt /DSR
Nu håber jeg så der kommer et kærkommen tiltag, på de vilkår vi bliver budt på Aalborg Universitets Hospital. Men jeg frygter faktisk de stikker hovedet i busken, så jobsøgningen nok alligevel bliver det mest aktuelle at gøre.
Apropos konflikt, så stod menuen, forleden dag, på farserede kålruller med rosenpeber og råstegte grøntsager. Jeg syntes det smagte super dejligt, men det var jeg egentlig mere eller mindre ene om. Drengene syntes rosenpeberet smagte for gennemtrængende og Rasmus har et eller andet levn fra sin barndom med kød pakket ind i kål. Men ikke destro mindre, så får I opskriften. Jeg synes som sagt det smagte dejligt.
Peberkrydret farserede kålruller.
8-10 store kål blade. Fx fra savoy, hvid eller rødkål eller spidskål.
vand og salt
350 g hakket gris.
1/2 tsk salt
1 æg
1 tsk groftknust rosenpeber eller madagaskarpeberkorn
1/2 tsk. Timian blade
1 1/2 dl kogte ris fra dagen før
2 dl boullion
1 1/2 dl piskefløde
1/2 tsk knust rosenpeber eller madagaskarpeber
lidt kulør
Blancher kålbladene i kogende vand med salt, i 2-3 minutter.
Lad dem dryppe af og fjern det nederste af det grove, med et trekantet snit. Så er bladene nemmere at bøje.
Bland farsen sammen og fordel en passende mængde på et blad, og buk bladet omkring. Placér rullen i et smurt fad med sammenføjningerne nedad. Tilsæt boullion og dæk fadet med folie. Sæt fadet i ovnen ved 225˚ I 35-40 min. Når farsen er bagt hældes skyen i en gryde og fløde og peberkorn tilsættes. Lad det koge ind til en jævn konsistens, evt. jævn med lidt maizenamel.
Jeg serverede kålrullerne med råstegte kartoffeltern og rodfrugter stegt i smør.
Velbekomme.